Un tată din Botoșani reclamat că face petreceri târzii cu fetițele foarte mici alături. Un vecin a sunat la 119, telefonul copilului

Un tată din municipiul Botoșani a fost reclamat că face petreceri târzii cu fetițele foarte mici alături. Un vecin a sunat la 119, telefonul copilului, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) s-a sesizat și a luat măsuri în regim de urgență. Specialiștii DGASPC au inițiat o acțiune în instanță, iar magistrații Tribunalului Botoșani au emis o ordonanță prezidențială prin care au dispus ca fetițele să fie luate în grija statului.

Bărbatul locuiește într-o garsonieră alături de fetițele sale de opt și, respectiv, șase ani. Mama copilelor este plecată în străinătate, iar botoșăneanul este singurul care ar trebui să se ocupe de ele. Din păcate, vecinii au sunat la 119 și au sesizat că bărbatul petrece până noaptea târziu alături de prietenii săi, cu muzică și alcool, în prezența celor două fetițe.

Măsuri luate după anchetă

Angajații de la DGASPC, împreună cu asistenții sociali de la Primăria Botoșani, au efectuat o anchetă socială din care a rezultat că fetițele au absențe mari la școală, în cazul celei mari, și la grădiniță, în cazul celei mici.

În acest condiții, Tribunalul a dispus, pe 29 martie, „instituirea măsurii de plasament în regim de urgenţă pentru copiii la un asistent maternal profesionist”.

De asemenea, magistrații au „suspendat de drept pe durata plasamentului în regim de urgenţă exerciţiul drepturilor părinteşti ale părinților cu privire la copiii”.

„Pe durata măsurii plasamentului în regim de urgenţă drepturile cu privire la persoana copiilor vor fi exercitate, respectiv, îndeplinite de către asistentul maternal profesionist ,iar cele cu privire la bunurile acestui copil de către directorul executiv al DGASPC Botoșani”, a decis instanța.

Copiii vor fi ridicați din familie după ce decizia instanței va rămâne definitivă, adică dacă nu va fi contestată în termen de cinci zile de la comunicare.

Pentru a nu afecta cele două fetițe, numele părinților acestora nu îl vom face public.

Doi părinți din Botoșani nu pot obține certificat de naștere pentru bebelușul lor de șase luni. „O măsură birocratică…”

 

One thought on “Un tată din Botoșani reclamat că face petreceri târzii cu fetițele foarte mici alături. Un vecin a sunat la 119, telefonul copilului

  1. Și mama ce vina are? De e să i se suspende drepturile părintești? Și bunurile copilului de de sa și le însușească directorul DGASPC? Pare o acțiune de răpire legalizata si furt legalizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *