FOTO! Cunoscut etnograf, cetățean de onoare al municipiului Botoșani, sărbătorit de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Foto: doxologia

Cu ocazia aniversării a 85 de ani, Angela Olariu, președinte de onoare al Societății Ortodoxe a Femeilor Române și cetățean de onoare al municipiului Botoșani, a ales să sărbătorească în mijlocul comunitatății și al fostelor ei colege. La festivitate a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Doamna Angela Olariu este una dintre cele mai competente voci ale etnografiei, dedicându-și o mare parte din viață acestei cariere. Timp de 10 ani (1994-2004) a fost președinte al Societății Ortodoxe a Femeilor Române – Iași, pe care a condus-o cu demnitate și implicare deosebită, în prezent fiind președinte de onoare.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a venit la sediul societății pentru a-și exprima gratitudinea față de doamna Angela Paveliuc Olariu, dar și față de SOFR Iași, urându-i sărbătoritei mulți ani cu sănătate, sub ocrotirea lui Dumnezeu. De asemenea, Părintele Mitropolit le-a mulțumit pentru activitate și implicare, precum și pentru promovarea valorilor creștin ortodoxe, păstrarea tradițiilor și educarea tinerelor în lumina acestor obiective. La întâlnire a fost prezent și părintele arhim. Nicodim Petre, care a vorbit despre colaborarea deosebită cu doamna președinte Angela Olariu dar și cu toate celelalte doamne din cadrul SOFR Iași, pentru lucrările care se desfășoară aici.

Întâlnirea a fost plină de emoții, de zâmbete și bucurie în special pentru doamna Angela Olariu, care deși a întâmpinat numeroase greutăți de-a lungul vieții, ajunsă la vârsta de 85 de ani, pășește cu un spirit optimist și vesel spre anii ce vor urma, lasându-se încredințată în voia Lui Dumnezeu în tot ceea ce face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *