Și-a bătut prietenul de pahar până l-a omorât. Un bărbat din Botoșani a fost arestat

Un bărbat din Botoșani a fost arestat preventiv, după ce și-a bătut prietenul de pahar până l-a omorât. Magistrații Tribunalului Botoșani au emis, vineri, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Florentin Huțanu, acuzat de săvârșirea de infracţiunii loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Botoșăneanul, în vârstă de 45 de ani, a avut, în urmă cu două luni, o altercație cu un alt bărbat, pe care l-a lovit în mod repetat, victima decedând la scurt timp. Atât agresorul, cât și victima sa sunt oameni ai străzii, iar la momentul producerii fatei ambii se aflau într-o avansată stare de ebrietate, alcoolemia în sânge depășind 4 mg/l.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au solicitat acum arestarea preventivă a lui Florentin Huțanu după ce medicii legiști au adus probe potrivit cărora moartea celuilalt bărbat a fost determinată de loviturile primite.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 20P/2023. În temeiul art.226 Cod procedură penală raportat la art.202, art.223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Huţanu Florentin, reţinut în Centrul de reţinere şi arestare preventivă Botoşani, cercetat pentru săvârșirea de infracţiunii loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 195 alin. 1 din Cod penal, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 31 martie 2023 până la data de 29 aprilie 2023, inclusiv. În temeiul art.230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Huţanu Florentin. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Suma de 340 lei reprezentând onorariul pentru asistenţă juridică din oficiu – avocat Aivănesei Andrei, se va achita Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 31 martie 2023,
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  9/2023  31.03.2023

45 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *