Amplă acțiune a polițiștilor pentru combaterea transporturilor ilegale de lemne. Un botoșănean s-a ales cu dosar penal

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr.8 Flămânzi au organizat, joi, 30 martie, o acțiune pentru și combaterea transporturilor ilegale de material lemnos.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 22 de persoane și au fost controlate 19 autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 4000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 46/2008, au fost întocmite două dosare penale și a fost dispusă măsura confiscării a 2,74 metri cubi de material lemnos.

În cadrul activităților, polițiștii au oprit pentru control, pe raza orașului Flămânzi, un atelaj hipo care transporta material lemnos, condus de un bărbat, de 37 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale de proveniență pentru cantitatea de material lemnos transportată. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, faptă prevăzută în art. 107 alin. 1 lit.a) din Legea 46/2008 și furtul de arbori doborâți sau rupți de fenomene naturale, faptă prevăzută în art. 109 alin. 1 lit.a) din Legea 46/2008”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *