FOTO Specialiștii antidrog au „descins” în școala din Draxini și școala „Grigore Antipa” din Botoșani

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, implementează în anul școlar 2022 – 2023, în 40 unităţi de învăţământ din judeţul Botoșani, proiectul naţional de prevenire a consumului de droguri „Necenzurat”.

În perioada 24 – 29 martie a.c., specialiștii antidrog au fost prezenți în rândul elevilor de gimnaziu de la Școala Gimnazială nr. 2 Draxini și Școala Gimnazială ,,Grigore Antipa” Botoșani, cu care au dezbătut o parte din temele proiectului. La aceste activități au participat 50 de elevi și 6 cadre didactice.

Proiectul „Necenzurat” este implementat de către specialiştii CPECA Botoșani şi de către cadrele didactice formate în cadrul proiectului, personalul CPECA asigurând atât coordonarea, cât şi monitorizarea desfășurării acestuia în cele 40 unităţi de învăţământ din județ.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă formarea în rândul elevilor cu vârsta cuprinsă între 12 – 14 ani a unor abilităţi de viaţă, necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de droguri.

Materialele necesare implementării proiectului, respectiv caietele pentru elevi și manualele pentru cadrele didactice, au fost tipărite cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoșani, prin bugetul strategic al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *