Omul de afaceri din Botoșani, care l-a scos pe Bordea din sărăcie. „Fără el nu as fi ajuns aici. Eu nu i-am mulțumit niciodată”

Comediantul botoșănean Cătălin Bordea a povestit cum a început cariera sa în București și cine este omul care l-a ajutat enorm să devină ceea ce este astăzi. S-a mutat în București în 2003, când a plecat la facultate. Totul datorită regretatului om de afaceri Gelu Tofan. Bunica lui Bordea l-a rugat pe Tofan să îl ajute pe Bordea, iar acesta a întrebat ce ar vrea să facă și a făcut toate demersurile necesare astfel încât botoșăneanul să studieze la Teatru.

Într-un podcast pentru Damian Drăghici, Bordea a povestit că nu a apucat niciodată să îi mulțumească omului de afaceri botoșănean.

„Eu nu i-am mulțumit niciodată unui om care a pus mega cărămidă la ce sunt eu acum. Fără el n-aș fi ajuns aici niciodată: Gelu Tofan, un unchi de-al meu, dar unchi de-al doilea cum ar veni. El mi-a plătit drumul încoace, mi-a oferit cazare, mi-a plătit profesor care m-a pregătit pentru teatru, m-a ținut în facultate, 50 de lei pe săptămână, cum era 500.000 pe vremea aia, tot. Eu voiam să mă duc la Cluj și mi-a zis nu, du-te la București. Păi n-am! – Își dau eu tot ce vrei! Fără el nu aș fi ajuns aici. Mă mai bătea gândul uneori: dar nu-i dai și tu un telefon să-i mulțumești? Lasă că îi dau eu. Și a murit! A murit, Dumnezeu să îl odihnească! Și când am aflat că a murit… Acum aș pune mâna pe telefon, m-aș duce și până la el să-i mulțumesc, dar nu mai am cui”, a spus Bordea.

Comediantul susține că Gelu Tofan a fost omul care a ajutat foarte multe persoane. Toți cei care aveau nevoie de ajutor apelau la el, iar el nu îi refuza. Cunoscutul om de afaceri botoșănean, Gelu Tofan s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani, în Botoșani, în 2021. Cunoscut în România ca ”regele anvelopelor”, Gelu Tofan a murit în spital, în urma unei boli incurabile.

Cunoscutul om de afaceri a deținut Tofan Grup Internaţional, firmă prin care Gelu Tofan a controlat ani buni piaţa de anvelope din Romania. Firma Tofan Grup Internaţional mai deţinea, pe lângă Danubiana, o firmă de comercializare a anvelopelor în Turnu Severin şi o companie de transport.

Ulterior, Gelu Tofan a ales să își continue afacerile în comuna natală, Todireni, acolo unde s-a mutat și unde a realizat o moară performantă, construită pe fonduri europene, care procesa grâu atât din producţia internă, cât şi din import.

Gelu Tofan a apărut și în Top 100 cei mai bogați români în anii 2006-2007. În 2006, apărea în topul celor mai bogați oameni de afaceri din România cu o avere de circa 105 milioane dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *