Salariul vine mai devreme în aprilie. Vești bune pentru profesori înainte de Paște

Salariile profesorilor aferente lunii martie vor fi virate pe carduri mai devreme decât era inițial stabilit. Decizia a fost luată pentru că ziua de salariu se suprapunea cu Vinerea Mare, zi nelucrătoare.

Salariul vine mai devreme în aprilie înainte de Paște pentru circa 300.000 de bugetari. Salariile aferente lunii martie 2023 pentru profesori și alți angajați subordonați Ministerului Educației vor fi plătite pe 11 aprilie, cu trei zile înainte de ziua obișnuită, potrivit unui ordin emis de ministrul Finanțelor și citat de Edupedu.ro. Decizia a fost luată pentru ca data de salariu să nu se suprapună cu Vinerea Mare, 14 aprilie, când este zi nelucrătoare.

Ordinul Ministerului de Finanțe urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, iar măsura vizează aproape 295 de mii de angajați.

Proiectele de legi ale Educaţiei au fost aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri şi vor fi transmise pentru dezbatere şi adoptare în Parlament, în procedură de urgenţă, a anunţat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat la Guvern că eliminarea din proiectele legilor Educației a prevederilor care vizează salarizarea cadrelor didactice ar fi fost agreată de către reprezentanții sindicatelor din învățământ, scrie Edupedu.ro. Acest lucru s-a întâmplat cu puțin timp înaintea ședinței de guvern de miercuri, la Palatul Victoria în biroul premierului, potrivit RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *