Instruire ISU pentru gestionarea situațiilor de urgență într-o localitate din județul Botoșani

Pregătirea pentru gestionarea situațiilor de urgență fie că vorbim despre incendii, inundații, grindină, vijelii, vânt puternic, alunecări de teren, înzăpeziri sau cutremur, este foarte importantă. Reușita fiecărei misiuni depinde și de modul în care autoritățile locale acționează premergător, pe timpul sau după producerea unor astfel de evenimente, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Perfecționarea deprinderilor necesare se realizează prin intermediul unor exerciții și instruiri. Acesta este și motivul pentru care, astăzi, specialiștii Centrului Operațional și ai Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul ISU Botoșani s-au întâlnit cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență Frumușica.

Aceștia au discutat despre modul de cunoaștere, organizare și desfășurare a activităților de avertizare, alarmare publică și evacuare a populației din zonele de risc. Și cum cel mai bine se învață prin exercițiu, fiecare membru din cadrul CLSU Frumușica a explicat ce are de făcut în cazul producerii unor inundații și alunecări de teren, riscuri care s-ar putea produce pe raza comunei.
Astfel de instruiri vor fi desfășurate și în alte comune din județ, perioada următoare, în baza Planului de pregătire în situații de urgență pentru 2023, aprobat prin Ordin al Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *