Controale de amploare ale inspectorilor de muncă, la Botoșani. Sunt vizate hotelurile, restaurantele, cafenelele și cofetăriile

foto: pixabay.com

Activitatea agenților economici în domeniul turismului și al serviciilor de alimentație publică din județul Botoșani, în colimatorul inspectorilor de muncă.

Controalele anunțate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani vor avea loc în hotelurile, restaurantele, serviciile fast – food, cantinele, cafenelele, cofetăriile din județ.

Securitatea și sănătatea în muncă a lucrătorilor care desfășoară activități în domeniul hotelier și al serviciilor de alimentație publică trebuie să fie permanent în atenția angajatorilor, deoarece acești lucrători sunt expuși la o serie întreagă de riscuri de accidentare la locul de muncă. Scopul campaniei este de creștere a gradului de conștientizare, atât a angajaților cât și a angajatorilor în ceea ce privește necesitatea aplicării și respectării la locul de muncă a legislației specifice în domeniul securității și sănătății în muncă”, transmite ITM Botoșani

Campania își propune să elimine sau să diminueze riscurile și să accentueze pe cât posibil modul în care riscurile specifice sunt combătute la sursă.

De asemenea, se va urmări și modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde este cazul. Acțiunile de control se vor desfășurapână la sfârșitul trimestrului III.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *