Autoturismul unui botoșănean, sustras din fața casei de prietenul de pahar. Individul, reținut

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au  fost sesizați, lui, 27 martie, prin apel 112, de un bărbat aflat pe raza comunei Unțeni, despre faptul că i-a fost sustras autovehiculul, ce era parcat în fața casei părinților săi, situată în localitatea Burlești, comuna Unțeni, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana vatămată, a consumat băuturi alcoolice, la locuința părinților, împreuă cu doi vecini iar, la un moment dat, unul dintre bărbați, respectiv vecinul în vârstă de 34 de ani, a părăsit imobilul, s-a urcat la volanul autoturismului victimei și a plecat spre o direcție necunoscută.

Bărbatul de 34 de ani a fost identificat și întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei iar autoturismul a fost găsit în proximitatea comunei Unțeni, abandonat, prezentând mai multe avarii. Totodată, s-a stabilit faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autoturisme, a precizat Delia Nenișcu.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *