FOTO! Experiențe inedite astăzi pentru trei pompieri din cadrul ISU Botoșani

Experiențe inedite astăzi pentru trei pompieri din cadrul Detașamentului Dorohoi. Cătălin, Bogdan și Constantin au fost chemați la școală, nu pentru a participa la ședința cu părinții, ci pentru a preda lecția „siguranței” propriilor copii, dar și colegilor acestora, toți elevi în clasa a II-a C de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi.

Au fost așteptați cu nerăbdare de cei mici, pentru că erau dornici să învețe cum să se comporte pentru a fi în siguranță acasă, la școală, pe stradă sau în grupul de prieteni.

Le-au vorbit pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că este vorba de incendii, inundații, cazuri medicale sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate

Cei mai emoționați au fost Darius Mihnea, Sara Maria și Lorena Maria, copiii pompierilor. Ei au fost primii care au pus în practică ceea ce i-au învățat tații lor. Cu ajutorul manechinelor au învățat să acorde primul ajutor și au anunțat la 112 o situație de urgență imaginară.

La final, toți copiii au primit materiale informative din cadrul campaniilor naționale „R. I. S. C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!”, „Nu tremur la cutremur!” și „Ai grija la cea mai mare grijă – siguranța copilului tău!”.
Lecția „Despre situații de urgență, pe înțelesul copiilor, învățăm de la părinți”, va continua și mâine, pentru că elevii clasei a II-a C vor merge în vizită la Detașamentul de Pompieri Dorohoi, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *