FOTO! Peste 100 de muncitori pe șantierul de la Teatrul „Mihai Eminescu”. La cât a ajuns stadiul lucrărilor

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a inspectat în cursul zilei de astăzi, șantierul deschis în urmă cu aproximativ 5 luni de la Teatrul ”Mihai Eminescu”, pentru a analiza ritmul lucrărilor și evoluția acestora.

Întrucât termenul de finalizare este decembrie 2023, pentru a se asigura că această dată va fi respectată, constructorii erau la datorie și astăzi cu peste 100 de muncitori care interveneau atât în interior cât și în exterior pe toate nivelurile, informează printr-un comunicat Primăria Botoșani.

Potrivit constructorului, lucrările sunt în grafic. Potrivit sursei citate, primul ornament exterior aflat pe acoperiș este în proporție de 70% finalizat, executându-se lucrările de tencuieli în proporție de peste 50% din edificiu.

De asemenea, cupola exterioară este refăcută în totalitate și pregătită pentru a fi acoperită când vremea va permite, instalația electrică din majoritatea camerelor este făcută în totalitate, iar acoperișul este în totalitate refăcut din punct de vedere al structurii, urmând ca în perioada următoare să fie acoperit. Și structura de rezistență este finalizată, la această dată fiind realizate lucrările la tavane. Instalațiile și inelele de incendiu sunt făcute până la etajul 3, s-au refăcut și se lucrează la glafurile pentru toate golurile de geam și se lucrează la profilurile exterioare, păstrându-se arhitectura originală.

Avem parte de un constructor foarte serios, care astăzi este în grafic cu lucrările, organizând șantierul de așa natură încât se lucrează într-un ritm susținut, fără a se face rabat de la calitate, pe toate nivelurile. Am promis că voi depune toate diligențele pentru a reabilita acest edificiu și mă țin de promisiune”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *