FOTO Un botoșănean adună grămezi de gunoi lângă locuința sa. De trei ani îl amendează polițiștii locali și tot degeaba

Un botoșănean adună de ani de zile grămezi întregi de gunoi lângă locuința sa, spre disperarea vecinilor, dar și a tuturor celor care trec prin zonă. Polițiștii locali l-au tot amendat, dar degeaba, pentru că bărbatul a continuat să strângă diverse lucruri  nefolositoare.

Pe 24 martie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au făcut din nou verificări pe str. Busuiocului. Astfel, s-a constatat că proprietarul unui imobil, în ciuda sancțiunilor aplicate în ultimii trei ani, continuă să depoziteze deșeuri – carton, pet-uri, fier, aparatură nefuncțională în curtea proprietate, dar și pe domeniul public, zona având un aspect insalubru și constituind un mediu prielnic apariției dăunătorilor.

Având în vedere prevederile H.C.L. nr. 355/2011 – privind normele de gospodărire, înfrumusețare, păstrare a ordinii şi curățeniei în municipiul Botoşani, și aspectele constatate a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă, în cuantum total de 800 lei și măsura realizării igienizării. De asemenea, a fost solicitat și sprijinul lucrătorilor S.C. Urban Serv S.A. pentru a ridica deșeurile adunate pe domeniul public, în fața imobilului”, susțin polițiștii locali.

Cei care nu asigură curățenia imobilelor deținute sub orice formă constituie contravenție, dar și abandonarea deșeurilor pe domeniul public, fiind sancționate cu amendă de la 400 lei la 1000 lei pentru persoane fizice și de la
1000 lei la 2000 lei pentru persoane juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com