Constructorii din județul Botoșani, ținta unor controale ale inspectorilor de muncă

santier, constructie bloc, stiri, botosani, muncitori constructiiAngajatorii din județul Botoșani cu activitate în domeniul construcțiilor vor fi ținta unor controale ale Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Potrivit ITM Botoșani, la nivel național se desfășoară Campania de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor, motivat de faptul că ponderea accidentelor de muncă sunt în acest domeniu.

Având în vedere numărul de accidente de muncă înregistrat în acest domeniu de activitate în anul 2022, Direcția de Control Securitate și Sănătate în Muncă a considerat că se impune intensificarea acțiunilor de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă, în șantierele temporare și mobile. Față de aceeași perioada a anului 2021 numărul de accidentați mortal a crescut cu 11,4% – reprezentând 21,44 % din totalul accidentaților mortal din domeniul construcțiilor”, transmite sursa citată.

Campania națională are loc până pe 6 decembrie 2023.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *