Veste bună pentru milioane de români! Ce angajați vor avea salariile mărite 20%

Vești bune pentru o parte din angajații români. Salariile vor fi majorate cu un procent de 20% în lunile care vor urma. O plaformă de recrutare online a realizat un sondaj potrivit căruia salariile din mediul privat vor crește în perioada următoare.

Nu doar angajații de la privat se vor bucura de majorări salariale, ci și cei din domniul telecomunicațiilor, bancar, resursele umane sau agricultura. Totuși, creșterile salariilor vor diferenția în funcție de firmă.

În ce procent doresc angajatorii să crească salariile

În luna februarie a acestui an, platforma online de recrutare Ejobs a realizat un sondaj, pe un eșantion de 130 de companii, apoi a furnizat datele prezentate.

Deși potrivit rezultatelor studiului procentul maxim de majorare al salariilor este de 20%, nu toate companiile sunt de acord cu o astfel de mărire.

Astfel că 25% dintre majoritatea angajaților sunt de acord să mărească salariile cu cel mult 5%. Peste o treime dintre companii au stabilit deja mărirea salariului angajaților cu procente cuprinse între 5 și 10%.

De asemenea, companiile care vor să crească veniturile angajaților cu până la 20% sunt una din cinci. Cel mult una din zece companii se va ocupa de acoperirea creșterii prețurilor.

Peste 20% dintre angajatori nu sunt de acord cu majorările

În timp ce unii patroni sunt de acord să le majoreze cu 20% salariile angajaților lor, 21% dintre angajatori nu rezonează deloc cu ideea de a le mări veniturile angajaților lor.

Potrivit prognozei realizată de Banca Națională a României, până în momentul de față, inflația a crescut până la 15,5%. De asemenea, prognoza oferită de Banca Națională, inflația are șanse să scadă până la 7%, până la sfârșitul anului.

În ciuda statisticilor oferite de Banca Națională a României, mulți patroni refuză majorarea. Motivul din spatele deciziei lor este teama că situația economică se va înrăutăți și pot avea de suferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *