Vremea trece de la o extremă la alta. Avertismentul medicilor

foto pexels

Copiii dar și cei cu boli cronice sunt cei mai afectați de vremea extremă, avertizează specialiștii. Medicii vin cu o serie de recomandări. Vicepreședintele Societății Naționale de Medicină a Familiei, doctorul Gindrovel Dumitra, a vorbit în această dimineață în direct la Antena 3 CNN despre implicațiile pe care schimbările bruște de temperatură le aduc stării noastre de sănătate.

„Din cauza schimbărilor bruște de temperatură sunt favorizate infecțiile respiratorii în special. Acest sezon are o particularitate, vine după mai multe sezoane în care copiii nu au experimentat viroze respiratorii, astfel încât în ceea ce privește apărarea împotriva acestor viroze ei au un anumit deficit.

Nu au protecție obținută prin îmbolnăvirea în sezoanele anterioare, motiv pentru care numărul de cazuri în acest sezon a fost mult mai mare”, a spus doctorul.

Totodată acesta a precizat și câțiva pași pe care îi putem urma pentru a evita îmbolnăvirile.

„Regurile de igienă în primul rând. Mă întorc la recomandarea de a purta mască în spațiile închise. Spălatul pe mâini cu apă și săpun, aerisirea spațiului care trebuie să se facă cât se poate de mult”, a declarat Gindrovel Dumitra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *