FOTO! Aproape 80 de elevi au participat la Concursul Național ”Urmașii lui Moisil” organizat la Botoșani. Cine este câștigătorul trofeului

12 premii și 14 mențiuni au fost oferite sâmbătă seară cu ocazia festivității de premiere a Concursului Național ”Urmașii lui Moisil”. Desfășurată la Colegiul Național ”A.T. Laurian”, competiția i-a reunit online și onsite pe liceenii care au obținut cele mai mari punctaje la olimpiadele județene de informatică din acest an. 79 de tineri s-au întrecut în rezolvarea problemelor pregătite pentru ei, proba desfășurându-se sâmbătă dimineața. Echipe din șase județe au fost găzduite la Botoșani, alături de pasionații de informatică veniți din Republica Moldova, în timp ce concurenții din alte 11 județe au intrat online pe platforma concursului.

Câștigătorul trofeului a fost, de această dată, Ștefan-Cătălin Savu, elev în clasa a IX-a la Colegiul ”I.L. Caragiale” din Ploiești, cel care a rezolvat perfect problemele după numai o oră de concurs. Punctaje mari au obținut, însă și alți liceeni, în total acordându-se 12 premii I,II și III și 14 mențiuni, câte o serie pentru fiecare clasă de liceu. Premiile în bani au venit în primul rând de la Ministerul Educației, sumele fiind cuprinse între 1000 și 300 de lei, însă acestea au fost completate și de premiile speciale pregătite de Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică, al cărui co-fondator este botoșăneanul Adrian Panaete.

”Ediția actuală a concursului ”Urmașii lui Moisil” a fost și un ultim test pentru cei mai buni dintre elevii pasionați de informatică, înainte de olimpiada națională ce va începe pe 1 aprilie. Trofeul a fost câștigat de un elev olimpic internațional ce a confirmat și de această dată și care va atinge rezultate remarcabile în anii ce vor veni, cu siguranță.”, a  declarat Daniela Nour, inspectorul școlar pentru informatică de la nivelul județului Botoșani.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com