Primăria Botoșani stinge lumina, seara aceasta, timp de o oră, în mai multe zone din oraș

Primăria Municipiului Botoșani se alătură uneia din cele mai mari acțiuni voluntare – Ora Pământului. Astăzi, pe 25 martie 2023, timp de o oră, de la 20.30 până la 21.30, vor fi stinse luminile la sediul municipalității și pe Pietonalul Unirii, Parcul Primăriei, Pietonalul Bancar și Parcul Junior.

În acest an are loc cea de-a 17-a ediție a Orei Pământului (Earth Hour), ce își propune a fi „cea mai mare oră pentru Pământ”.
Oameni, instituții publice și companii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge lumina și vor oferi o oră din timpul lor pentru planetă, în peste 8.000 de orașe din 195 de țări.

Pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina în intervalul 20:30 – 21:30, organizatorii – World Wide Fund for Nature – invită oamenii să renunțe la rutina zilnică și să petreacă o oră în care să desfășoare acțiuni care au ca scop protecția naturii.
Ora Pământului a fost organizată prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni și peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră, informează printr-un comunicat Primăria Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *