FOTO! Ursa, câinele polițist din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ. De-a lungul timpului a găsit stupefiante și a fost în misiuni internaţionale

Ursa este o căţeluşă specializată în depistarea substanţelor interzise, cunoscută ca o adevărată parteneră a colegilor din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ.

Este unul dintre câinii poliţişti care desfăşoară misiuni la graniţa de nord a ţării, iar de-a lungul timpului a găsit stupefiante, a fost în misiuni internaţionale, a adus un zâmbet pe chipurile participanţilor la activităţile organizate de poliţiştii de frontieră pentru copii.

Ursa este un poliţist altfel, specializată în descoperirea de stupefiante. Iar de când a devenit câine poliţist, nu a dat niciodată greş. Ursa a fost preluată de agentul şef principal Daniel Alexoaeîn anul 2019 şi a devenit membru cu drepturi depline în familie. Este o mică vedetă la nivelul Poliţiei de Frontieră Botoşani, ştie să îndeplinească întocmai cererile conductorului, iar pe lângă aptitudinile de poliţist este foarte abilă şi este capabilă să se joace, cunoaşte trucuri, ceea ce o face atât de iubită.

„Din 2006 până în 2019 am lucrat la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi, dar am schimbat arma din dragoste pentru animale, pentru că mi-am dorit să lucrez cu câinii. Ursa este ca şi copilul meu. Am preluat-o de la un coleg şi am învăţat împreună tot ce ştie. Am fost împreună în multe misiuni. Este partenera mea la servciu, dar în afara serviciului este membru cu drepturi depline în familie. Ne antrenăm zilnic, se joacă în timpul liber şi facem împreună şi serviciul de 12 ore. Ursa nu m-a trădat niciodată. Mereu spun că de fapt şi câinii vorbesc, dar doar celor care ştiu să asculte. Ceea ce reuşeşte să facă partenera mea de serviciu este realmente imposibil pentru un om”, spune despre Ursa partenerul ei, Daniel Alexoae.

Ursa îşi dovedeşte din plin calităţile de câine poliţist, reuşind să identifice chiar şi obiectele care au stat puţină vreme în preajma substanţelor interzise. Cu astfel de abilităţi, Ursa creează numai emoţii celor certaţi cu legea, pe care îi miroase imediat, transmit pe pagina de Facebook, reprezentanții Poliției de Frontieră Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *