FOTO! Zilele Francofoniei, la Botoșani. Președintele Asociației ”Terralbastra” din Paris s-a întâlnit cu profesorii de franceză

Conferința cu tema “Francophonie et développement durable”, organizată de Asociația Română a Profesorilor Francofoni (ARPF) Botoșani în parteneriat cu Asociația Terralbastra Franța și CCD Botoșani, face parte din seria evenimentelor destinate profesorilor de Limba Franceză, menite să creeze oportunități de dezvoltare profesională și personală.

În preajma celebrării celor 30 de ani de Francofonie în România, președintele fondator al Asociației Terralbastra din Paris, Franța, Dominique Lefèvre, cu un palmares impresionant de studii și cercetări în colaborare cu instituții de renume din domeniul dezvoltării durabile, a oferit profesorilor botoșăneni răspunsuri, dar mai ales, a provocat întrebări cu privire la rolul profesorului de limba franceză în promovarea educației pentru mediu.

Întrunirea pe tema obiectivelor dezvoltării durabile este primul eveniment din seria acțiunilor proiectate în parteneriat cu Asociația Terralbastra, în care ne dorim promovarea limbii franceze ca instrument de abordare a problematicilor lumii contemporane în ora de FLE. Scopul ONG-ului francez este sensibilizarea și informarea comunității educative cu privire la obiectivele de dezvoltare durabilă definite de UNESCO și promovarea limbii franceze prin intermediul științelor, iar parteneriatul desfășurat la nivelul județului Botoșani ne onorează și ne îmbogățește activitatea didactică, transmite printr-un comunicat Asociația Română a Profesorilor Francofoni din Botoșani

Ecourile activităților de formare a cadrelor didactice pe tema mediului se vor resimți în activitatea didactică, prin implicarea elevilor în proiectul ARPF “Harmonies Francophones”, aflat la cea de-a doua ediție. Formele de exprimare sunt diverse și se adresează elevilor de toate vârstele: Allô, la Terre? Message de la jeunesse pour la Terre – concurs de desene, La jeunesse et son rôle dans la protection de l’environnement – concurs de eseuri, Célébrons la Francophonie, la nature, la vie! – concurs de interpretare, Soyons écolos! Soyons responsables! – expoziție de fotografie. Pe termen mediu și lung, urmărim formarea unei conștiințe colective cu privire la impactul acțiunilor umanității asupra mediului, cât și dezvoltarea unui comportament responsabil al tinerei generații.

 “Francophonie et développement durable” este o nouă activitate a ARPF Botoșani, asociație care oferă șansa unei formări profesionale de calitate, prin stagii și proiecte proprii, organizează evenimente științifice anuale, inițiază proiecte proprii ce vizează dezvoltarea competențelor elevilor și profesorilor de comunicare în limba franceză și  care garantează, prin parteneriatul cu Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic, Asociația Terralbastra, școli și licee din județul Botoșani că profesorul de Limba franceză este un creator de viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *