Un bărbat din Botoşani a vrut să îşi bată joc de o fetiţă de 11 ani. Va plăti pentru asta!

Un bărbat din Botoşani care a vrut să îşi bată joc de o fetiţă de 11 ani.a fost condamnat definitiv, joi, la trei ani și șase luni de închisoare în regim de detenție pentru agresiune sexuală. Totodată, bărbatul, Gheorghe Zarafan, din municipiul Botoșani, a fost obligat și la plata unor daune morale de 30.000 de lei față de victimă. Decizia definitivă a fost pronunțată definitiv de Curtea de Apel Suceava, magistrații interzicându-i bărbatului să comunice cu victima sau să se apropie de ea la mai puțin de 100 metri, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei.

Faptele s-ar fi petrecut în februarie 2020, când, în timp ce se afla la domiciliul fetei, individul a comis acte de natură sexuală asupra acesteia, a sărutat-o şi i-a propus să întreţină cu el raporturi sexuale. Grozăvia a ieșit la iveală câteva luni mai târziu, când aparținătorii fetei au sesizat poliția. După administrarea mai multor probe, Gheorghe Z. a fost pus sub urmărire penală și trimis în judecată. Condamnat în primă instanță de magistrații Judecătoriei Botoșani, bărbatul a contestat hotărârea, dar Curtea de Apel Suceava i-a respins astăzi apelul ca nefondat și a menținut hotărârea instanței de fond.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 396 alin. 1, 2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul ZARAFAN GHEORGHE pentru săvârşirea infracţiunii de „agresiunea sexuală” prevăzută de art. 219 alin. 1, alin. 2 lit. c) Codul penal la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie. În baza art. 67 alin. 2 Codul penal, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi n) Codul penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a comunica cu persoana vătămată , ori de a se apropia de aceasta la mai puţin de 100 metri), pe o perioadă de 3 ani, ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. c) Codul penal.

În baza art. 65 alin. 1 Codul penal, interzice inculpatului cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi n) C.pen. (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a comunica cu persoana vătămată ori de a se apropia de aceasta la mai puţin de 100 metri), ce se va executa potrivit art. 65 alin. 3 Codul penal.

În baza art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, dispune prelevarea de la inculpatul Zarafan Gheorghe de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. În baza art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, informează pe inculpatul Zarafan Gheorghe că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. În temeiul art. 397 alin. 1, art. 19 şi art. 25 alin. 1 Codul de procedură penală, art. 23 alin. 3 Codul de procedură penală raportat la art. 1357 Cod civil, admite acţiunea civilă exercitată de către persoana vătămată prin reprezentant legal şi obligă pe inculpatul Zarafan Gheorghe să plătească părţii civile, suma de 30.000 lei cu titlu de daune morale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *