Vremea se răcește din nou în România! Furtuni, îngheț și brumă săptămâna următoare

După un interval cald, cu temperaturi de 20 – 25 de grade, vremea se va răci. Totodată, în unele regiuni vor fi posibile ploi mai însemnate cantitativ.

În ultimii ani, sfârșitul lunii martie a adus aproape de fiecare dată un episod de încălzire puternică, ce a marcat, practic, debutul propriu-zis al primăverii. Nici anul acesta nu face excepție: temperaturile vor depăși 20 de grade pe arii extinse la sfârșitul acestei săptămâni.

Conform modelărilor actuale, se pare că vineri, 24 martie, va fi cea mai călduroasă zi din această lună în vestul, nordul și centrul țării, în timp ce în sud și, posibil, în estul țării, cel mai cald va fi sâmbătă, 25 martie. În cea mai mare parte a țării, temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 25 de grade.

Vremea se răcește

În weekend, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre, producând o scădere a temperaturilor, dar și precipitații moderate în unele regiuni, mai ales în nord și centru. Răcirea vremii va fi resimțită mai întâi în regiunile intracarpatice, iar ulterior și în sud și est.

Săptămâna viitoare, vremea va fi ceva mai răcoroasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă din an, iar în unele dimineți se pare că vom avea parte de îngheț și brumă. De asemenea, îndeosebi în prima parte a săptămânii, sunt posibile și ploi pe areale mai extinse.

Din păcate, în unele zone din estul țării, precipitațiile din ultimele luni au fost insuficiente, iar rezervele de umiditate din sol sunt scăzute pentru această perioadă.

Unele modele de prognoze indică precipitații ceva mai consistente și în aceste regiuni săptămâna viitoare, dar în prezent nu se poate spune exact unde și cât de mult va ploua, scrie meteoradar.ro.

Furtuni de vară

În ceea ce privește prognoza meteo pentru această săptămână, meteorologii anunță temperaturi care pot ajunge până la 25 de grade, însă apar și ploile.

”Miercuri se pare că se va răci ușor, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului, dar nu vorbim de o răcire semnificativă, urmând ca în a doua parte a săptămânii să se încălzească semnificativ, să înregistrăm temperaturi maxime de 20 și peste 20 de grade în multe zone din țară, cu precădere în partea de vest și de sud a teritoriului.

Temperaturile minime vor fi pozitive în toată țara, însă precipitații se vor semnala cam în toate regiunile în aceste zile, în prima parte a săptămânii în mod deosebit. Mai multe precipitații se pare că vor fi în partea de sud, de sud-est a teritoriului, mai puțin în rest și foarte probabil să fie asociate și cu fenomene de instabilitate atmosferică, respectiv descărcări electrice, să se formeze norii aceia de ploaie de vară care să determine averse”, a explicat Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *