Ultimele înscrieri pentru învățământul liceal militar. Anunțul făcut de Centrul Militar Județean Botoșani

Centrul Militar Județean Botoșani, prin Biroul Informare-Recrutare , structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea profesiei militare și recrutarea (înscrierea) candidaților ( băieți și fete)  pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați că termenul de înscriere pentru instituțiile militare de învățământ liceal pentru anul de învățământ 2023-2024 se apropie de final. Înscrierile se fac până pe 24 martie.

ÎNVĂȚĂMÂNT LICEAL  MILITAR – COLEGII NAȚIONALE MILITARE, astfel  :

colegii naționale militare – 816 de locuri:

–          Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza – 168 de locuri;

–          Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 168 de locuri;

–          Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 168 de locuri;

–          Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova – 168 de locuri;

–          Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța – 144 de locuri.

Criterii specifice de recrutare (înscriere):

–          vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023 (anul desfășurării concursului de admitere);

–          absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Ordinea etapelor pe care le veți parcurge este următoarea:

  1. 1. Înscriere – seexecută pe platforma destinată înscrierilor online a candidaților în rețeaua INTERNET – recrutaremapn.ro(prin crearea conturilor de utilizator, introducerea datelor personale, încărcarea documentelor personale în format JPG sau PDF și transmiterea lor către biroul informare – recrutare) sau la sediul biroului informare – recrutare până la data de 24 martie 2023;
  2. Selecție– în cadrul Centrului zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc – în perioada 06 februarie – 11 aprilie 2023;

Selecția constă în probe psihologice și fizice ( acestea sunt prezentate detaliat pe pagina de facebook a Centrului militar județean Botoșani )

Candidații declarați ”Admis” în urma susținerii probelor de selecție vor efectua examinarea medicală.

  1. Vizita medicală– Spitalul Militar Clinic de Urgență Iași – în perioada 20 februarie -13 aprilie 2023;
  2. Finalizarea dosarului de candidat– numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare – la sediul biroului informare-recrutare – până la data de 28 aprilie 2023;
  3. Prezentareala Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc – în data de 18 mai 2023;
  4. Susținerea testului de verificarea cunoștințelor la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc – în data de 19 mai 2023;

Chiar dacă foarte mulți tineri consideră că mai este suficient timp până la admiterea din anul 2023, recomandarea celor interesați este să viziteze cât mai curând sediul biroului informare recrutare al Centrului Militar Județean Botoșani, situat în strada Sucevei, nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între 08.00-16.00, și marți între orele 10.00-18.00 iar informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-518 086, 0231-512495, 0231-512850, int. 104, 106, pentru a se informa din timp privind criteriile ce trebuie îndeplinite dar și etapele ce trebuie urmate până la examenul propriu-zis.

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro , www.recrutare.mapn.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *