Două unități de învățământ dintr-o comună din Botoșani primesc finanțare prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

Două unități de învățământ dintr-o comună din Botoșani primesc finanțare pentru consolidarea clădirilor. Banii sunt alocați de Miisterul Dezvoltării prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.

Este vorba de Școala Gimnazială nr 1, respectiv Grădinița nr 1 din Călărași.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, încă 30 de proiecte depuse în cadrul acestui program au fost selectate pentru finanțare.

Astfel, 15 instituții de învățământ, 8 clădiri administrative, 3 edificii socio-culturale, 2 unități de sănătate și 2 blocuri de locuințe au fost incluse în lista celor care pot primi finanțare odată ce autoritățile locale depun documentele necesare. Clădirile sunt din București, Argeș, Botoșani, Dolj, Ialomița, Iași, Sibiu, Teleorman, Tulcea și Vaslui, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 856 de milioane de lei.

Acestea se adaugă primelor 50 de proiecte selectate pe 1 martie, în valoare de 738 de milioane de lei, și, în urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentația necesară pentru încheierea contractelor de finanțare. Odată încheiate aceste contracte, întrucât finanțarea este asigurată din fonduri publice, se va derula procedura de achiziție publică, iar ulterior pot începe lucrările de consolidare, transmite printr-un comunicat Ministerul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *