FOTO Scandal monstru într-un salon de la Spitalul Județean din Botoșani. Un pacient a distrus mai multe lucruri și a vrut să se arunce. A intervenit un agent de poliție de la Penitenciar

Scandal monstru făcut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de un bărbat care era internat într-un salon de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani. Botoșăneanul a distrus mai multe lucruri și a vrut să se arunce, însă a fost oprit, chiar înainte de a se arunca, de un agent de poliție de la Penitenciarul Botoșani.

Pacientul, în vârstă de 39 de ani, era internat pe Secția de chirurgie, la etajul al șaselea al Spitalului Județean. El avea o afecțiune medicală, iar în jurul orei 24.00 a început să facă scandal pe fondul dependenței de alcool și a intrării în sevraj. A vrut să își scoată perfuzia, iar atunci cadrele medicale de pe secție au vrut să îl imobilizeze. Individul a devenit ultra- recalcitrant și a început să distrugă totul prin salon.

„Când am intrat noi în serviciu chiar ne-a salutat. Părea OK omul. Noi eram într-o rezervă, el era într-un salon lângă. (…) La un moment, el a încercat să își scoată perfuzia. În momentul în care cei de la spital au vrut să îl lege de pat, iar el a devenit agresiv. A luat stativele pe care se țin perfuziile și a început să lovească totul, paturile, ușile. Colegul meu a ieșit pe hol să vadă ce se întâmplă, iar eu am rămas în salon cu deținutul cu care eram”, a declarat, pentru BotosaniNews, unul dintre polițiștii de penitenciar care se păzeau un deținut  și care se aflau în imediata apropiere.

Cadrele medicale au ieșit pe hol și au ținut ușa închisă, pentru ca furia bărbatului să nu iasă din salon. În momentul în care de pe hol s-a auzit un geam spart, cei doi asistenți medicali, o femeie și un bărbat, însoțiți de agentul de la Penitenciar, au intrat în salon. Botoșăneanul se pregătea să se arunce de la etaj, însă a fost imobilizat și apoi încătușat, până la sosirea echipajelor de jandarmi și poliție.

„Când s-a deschis ușa, bărbatul era pe pervaz, cu intenția de a sări. S-au repezit toți trei, l-au prin și l-au tras. Era un tip foarte masiv, de peste 100 de kilograme. Nu putea fi pus jos de un asistent sau o asistentă. L-au tras de pe geam pe primul pat de lângă geam, l-au imobilizat acolo, a venit colegul, i-am dat cătușele și i-a pus cătușele”, a adăugat agentul de poliție de Penitenciar.

Scandalagiul a fost preluat de o ambulanță și transportat la Secția de psihiatrie a Spitalului Județean.

Interesant este că în salon mai era un pacient care a mers la baie cu câteva minute înainte de a începe scandalul. Când a auzit zgomotele din salon, celălalt bărbat s-a încuiat în baie și nu a mai ieșit până ce nu s-a terminat totul.

 

FOTO Accident pe drumul național Botoșani- Dorohoi. Au fost implicate două mașini în care se aflau 7 persoane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *