FOTO! Campania „Un cămin sigur pentru copilul tău” a ajuns la Rogojești. Activitatea, desfășurată în biserică

Pompierii botoşăneni au desfășurat, astăzi, la Rogojești, o nouă acțiune de informare și educare preventivă din cadrul campaniei „Un cămin sigur pentru copilul tău”.

Aceștia le-au vorbit adulților din județele Botoșani și Suceava, prezenți la Festivalul – Concurs de Ouă Încondeiate, despre pericolele la care sunt expuși copiii în propriile locuințe, dar și măsurile ce trebuie luate pentru a fi evitate astfel de accidente.
Totodată, pompierii le-au explicat și ce trebuie să facă în cazul în care cei mici sunt implicați într-un astfel de incident.

”Folosirea responsabilă a instalațiilor electrice și de gaze, verificarea și curățarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului, verificarea sobelor și alimentarea acestora cu materialele combustibile potrivite, evitarea supraîncărcării sobelor, instalarea în locuințe a unor detectoare de incendiu, modul de comportare în caz de cutremur au fost alte aspecte abordate pe timpul acțiunii de informare și educare preventivă”, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

La sfârșitul întâlnirii, fiecare participant a primit câte o broșură, realizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoșani cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani și Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani care conține sfaturi pentru prvenirea accidentelor casnice.

Unic la nievel național, proiectul își propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani.
Dezvoltarea conceptului de cămin sigur pentru copilul tău a fost impusă de faptul că, în ultimii ani, tot mai mulți copii botoșăneni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu substanțe toxice, s-au opărit, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme. Anul trecut, 695 de copii care au ajuns la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani au fost diagnosticați cu arsuri sau opăriri, intoxicații sau otrăviri, înghițire corpi străini sau traumatisme.

Mai bine de jumătate, mai exact 324, au ajuns la spital după ce au înghițit diferite obiecte de mici dimensiuni. În urma accidentelor rutiere și a căderilor de la înălțime, 210 copii au avut nevoie de spitalizare. Imprudența de a lăsa la îndemâna celor mici substanțe toxice și curiozitatea acestora a trimis, pe patul de spital, 53 de copii. Flacăra, lichidul fierbinte, corpurile incandescente sau substanțele chimice au lăsat urme pe trupurile a 97 de copii.
Pentru realizarea obiectivului campaniei, pompierii au beneficiat de sprijinul Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” Rogojești și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani. Acțiunea de astăzi a fost desfășurată în baza protocolului de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iasilor și ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *