WhatsApp lansează două funcții noi. Ce trebuie să ştie utilizatorii aplicaţiei

WhatsApp lansează două funcții noi, însă doar pentru iPhone. Una dintre ele permite utilizatorilor să extragă textul conţinut într-o imagine partajată în chat, iar cealaltă – un nou tip de status care permite mesajelor vocale să rămână postate ca status.

Prima funcţie este extrem de simplă, atât timp cât imaginea conţine un text clar şi vizibil. Atunci când utilizatorul primeşte pe WhatsApp o imagine cu aceste caracteristici, poate extrage textul în mod automat prin simpla apăsare pe imagine pentru a o deschide pe tot ecranul şi apoi folosind selectorul pentru a alege dacă doreşte să selecteze tot textul sau doar o parte din el, conform Financial Express.

După ce textul din imagine a fost selectat, utilizatorul are la dispoziţie mai multe opţiuni: Copy, Select All, Search şi Translate.

Cea de-a doua funcție utilă pentru utilizatorii de iPhone permite setarea mesajelor vocale ca actualizare de status. Potrivit WABetaInfo, utilizatorii trebuie doar să atingă pictograma microfonului din ecranul de status. Mesajele vocale pot rămâne postate ca status doar dacă au până la 30 de secunde.

Cu noua funcție, utilizatorii pot trimite mai multe actualizări personale, mai ales dacă preferă să se exprime verbal.

Unii utilizatori de WhatsApp cu iPhone au primit deja noile funcţii odată cu actualizarea la versiunea 23.5.75, iar alţii cu versiunea 23.5.77.

Aceste noutăți sunt doar pentru utilizatorii iOS 16 şi nu vor ajunge şi pe Android.

Sursa: Financial Express, Financial Times

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *