Agenți economici din municipiul Botoșani, verificați de polițiști. Motivul pentru care proprietarul unei unități a fost amendat cu 3000 lei

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat, pe 15 martie, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, drepturilor de autor și cele conexe, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Activitatea s-a desfășurat în municipiul Botoșani, fiind verificați  6 agenți economici, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 de lei.

Dintre acestea, o sancțiune în valoare de 3.000 de lei a fost aplicată ca urmare a unui control efectuat la un punct de lucru a unei  societăți comerciale, din municipiul Botoșani, în incinta căruia, erau utilizate în scop ambiental, opere și produse purtătoare de drepturi conexe, conform prevederilor Legii nr.8 din 1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe”, a precizat Delia Nenișu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *