Salarii cu 50% mai mari pentru mii de români! Marius Budăi: ”Nu putem să oprim asta!”

Parlamentul a decis ca mii de angajați din România să primească sporuri de până la 50% în plus la salariu. ”Parlamentul este suveran”, a declarat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, despre salariile unor categorii de bugetari care s-au majorat în ultimele zile.

Una dintre aceste categorii este reprezentată de cei care lucrează cu fonduri europene și se ocupă de proiecte PNRR.  Aceștia vor primi în plus la salariu sporuri de până la 50%.

Fericiți sunt primarii, viceprimarii, președinții de consilii județene care primesc bani în plus și care așteaptă și alte creșteri de salariu după ce Curtea Constituțională a dat undă verde unei legi din Parlament.

Și nu doar ei. O altă categorie de bugetari care vor primi bani în plus sunt angajații de la ANI, care primesc spor pentru vătămare neuropsihică, în valoare de 25%.  Este bine de știut că majorările nu s-au oprit, pentru că în Parlament au fost depuse mai multe proiecte de lege care sunt în dezbatere acum și care propun majorări pentru mii de bugetari.

Acest lucru înseamnă că, de exemplu, salariile angajaților de la APIA, de la Facultatea de Silvicultură sau de la Agenția pentru Investiții Rurale ar putea să crească cu procente de 10% sau 15%.

Acest spor ar aduce, de exemplu, în plus la salariul unui director, aproximativ 2.300 lei valoare brută. Acești angajați primesc majorare salarială și au deja un spor pentru condiții vătămătoare de 15%.

Iar majorările continuă! Pentru că toți angajații de la stat, potrivit unui amendament depus la un proiect de lege, ar urma să primească, de asemenea, și acest spor pentru condiții vătămătoare.

Întrebat, la Antena 3 CNN, cum se va crea un echilibru în legea salarizării în condițiile în care din ce în ce mai mulți angajați de la stat primesc venituri mai mari, Marius Budăi, susține că ”Parlamentul este cel care ia deciziile”.

”Parlamentul este suveran și Executivul face ce spune Parlamentul. Deci nu putem noi să oprim Parlamentul să legifereze, nici constituțional. Vom discuta atunci când construim legea salarizării și vedem la ce concluzii ajungem!”, a spus Marius Budăi.

One thought on “Salarii cu 50% mai mari pentru mii de români! Marius Budăi: ”Nu putem să oprim asta!”

  1. Asta din cauza ca romanul nu prea iese instrada cand vede ca parlamentul face asemenea lucruri .Parlamentul din cine ii format ? nu din primari si alti bugetari ?asa ca trebuia intrebati cei care muncesc ( adica producatorii de buget ) daca sa le mareasca venitul la primari cu 50%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *