Un adolescent din Botoşani şi-a bătut şi şantajat iubita. Procurorii au cerut arestarea lui, însă instanţa a decis altceva

Un adolescent din judeţul Botoşani şi-a şantajat bătut şi iubita, cu care întreţinuse relaţii sexuale şi pe care o filmase în momentele lor intime. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani au cerut arestarea lui, însă instanţa a decis că tânărul va sta în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele uni tânăr, de 18 ani, din orașul Darabani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de șantaj, lovire sau alte violențe și act sexual cu minor.

Din cercetări, a reieșit faptul că în perioada decembrie 2022-martie 2023, botoşăneanul ar fi constrâns o tânără, să nu încheie relația de prietenie cu el, șantajând-o cu imagini compromițătoare realizate în timpul relațiilor intime, pe care cei doi le-ar fi avut.

De asemenea, în același context, tânărul ar fi agresat-o fizic.

Solutia pe scurt:

În baza art. 227 alin. (1) Cod de procedură penală raportat la art. 223 alin. (2) teza a II-a Cod de procedură penală şi art. 202 Cod de procedură penală, respinge ca nefondată solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul I. C., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: „act sexual cu un minor”, prev. şi ped. de art. 220 alin. (3) lit. d) din Codul penal, „şantaj”, prev. şi ped. de art. 207 alin. (1) şi (2) din Codul penal şi „lovirea sau alte violenţe”, prev. şi ped. de art. 193 alin. (1) din Codul penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.03.2023 şi până la data de 14.04.2023, inclusiv.

În baza dispoziţiilor art. 227 alin. (1) Cod de procedură penală, judecătorul va dispune punerea în libertate a inculpatului Iftincă Carlos , cu datele de stare civilă anterior menţionate, în prezent aflată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

În baza dispoziţiilor art. 227 alin. (2) Cod de procedură penală, cu referire la art. 218, art. 219 raportat la art. 223 alin. (2) Cod de procedură penală, judecătorul dispune luarea faţă de inculpatul I. C., cu datele de stare civilă anterior menţionate, a măsurii preventive a arestului la domiciliu, prevăzută de dispoziţiile art. 202 alin. 4 lit. d) din Codul de procedură penală, pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 16.03.2023 şi până la data de 14.04.2023, inclusiv.

În baza art. 221 alin.1 din Codul de procedură penală, judecătorul impune inculpatului ca, pe durata măsurii arestului la domiciliu, să nu părăsească imobilul în care locuieşte, situat în satul Bajura, oraşul Darabani, judeţul Botoşani, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a procurorului.

În baza art. 221 alin. (2) Cod de procedură penală, pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpatul I. C. are obligaţia de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi, ori de câte ori este chemat şi obligaţia de a nu comunica cu persoana vătămată N. M. M. şi cu martorii N. L., N. O. I., C. M. şi C. L. Judecătorul atrage atenţia inculpatului că, pe durata măsurii arestului la domiciliu poate părăsi imobilul în care locuieşte pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora, precum şi că, în cazuri urgente, pentru motive întemeiate, poate părăsi imobilul fără încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăţi, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta Poliţia Darabani şi judecătorul de drepturi şi libertăţi.

În baza art. 221 alin. 6 Cod Procedură Penală, la solicitarea sa scrisă, inculpatului îi poate fi încuviinţată solicitarea de a urma cursuri de învăţământ. În baza art. 221 alin. 4 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare, cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite în sarcina sa prin prezenta, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Desemnează Poliţia Municipiului Darabani, sub coordonarea Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Botoşani, pentru supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor stabilite prin prezenta în sarcina inculpatului.

În baza art. 215 alin.6 din Codul de procedură penală, atrage atenţia organului de poliţie desemnat cu supravegherea inculpatului, de a verifica periodic respectarea de către aceasta a măsurii şi a obligaţiilor impuse prin prezenta încheiere, iar în cazul în care constată încălcări ale acestora, să sesizeze de îndată procurorul, în cursul urmăririi penale, judecătorul de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară sau instanţa de judecată, în cursul judecăţii. Executorie în ceea ce priveşte dispoziţia de punere în libertate a inculpatului, sens în care copie de pe prezenta încheiere se va comunica locului de deţinere – Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Botoşani din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, pentru luarea măsurilor ce se impun.

În baza dispoziţiilor art. 221 alin. 8 din Codul de procedură penală, copii de pe prezenta încheiere se vor comunica inculpatului, organului de poliţie desemnat cu supravegherea acestuia, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte inculpatul, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române ?i Direcţiei Generale de Paşapoarte, în vederea respectării de către inculpat a obligaţiilor ce îi revin. În baza disp. art. 272 Cod de procedură penală, suma de 340lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Iftincă Carlos, avocat Pintilei Cristina, delegaţia nr. 71/16.03.2023, va fi achitată Baroului Botoşani din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei şi va rămâne în sarcina statului, conform disp. art. 275 alin. (6) Cod de procedură penală. În baza art. 275 alin. (3) Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi procuror. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 16.03.2023, la orele 16.00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)    16.03.2023

 

Caz incredibil! Un bărbat din Botoşani şi-a violat mama pentru a doua oară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *