VIDEO Percheziţii la Botoşani! Persoanele vizate au înşelat o companie de telefonie mobilă

politia, mascati, stiri, botosani, perchezitiiPolițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, au pus în aplicare nouă mandate de percheziție domiciliară, în județele Bacău și Botoșani, la persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul celor din Botoșani și împreună cu criminaliști, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară (7 în județul Bacău și 2 în județul Botoșani), în cadrul unui dosar penal, având ca obiect săvârșirea a 68 de infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, falsificare de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false.

În fapt, în cursul anului 2022, mai multe persoane, pretinzând că sunt reprezentanții unor societăți comerciale, ar fi încheiat în fals, 52 de contracte de prestări servicii la distanță, în numele unor persoane juridice, cu un operator de telefonie mobilă, în complicitate cu angajați ai acestuia și un consilier juridic, în scopul obținerii unor dispozitive și echipamente de telefonie mobilă.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunilor este de aproximativ 50.000 de euro.

Perchezițiile au fost efectuate în baza mandatelor emise de către Judecătoria Bacău, în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău și au vizat descoperirea și ridicarea mijloacelor materiale de probă care interesează cauza, cum ar fi înscrisuri, echipamente informatice, mijloace de stocare electronice, evidențe extracontabile și bani.

Totodată, au fost puse în executare 9 mandate de aducere, 9 persoane fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *