Tânărul din judeţul Botoşani acuzat de loviri, amenințare, furt și santaj, arestat preventiv

Tânărul din judeţul Botoşani care este acuzat de loviri, amenințare, furt și santaj, arestat preventiv, dar şi de de răzbunare pentru ajutorul dat justiției a fost arestat preventiv. Judecătoria Dorohoi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale din Dorohoi au emis, luni, o ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 23 de ani, din municipiul Botoșani, bănuit de comiterea infracțiunilor de răzbunare pentru ajutorul dat justiției, lovire sau alte violențe, amenințare, furt și santaj.

În urma probatoriului administrat de polițiști, a reieșit faptul că la data de 16 ianuarie a.c., tânărul ar fi agresat o persoană, pentru faptul că ar fi dat declarații într-o cauză penală, în care acesta era implicat, apoi, în data de 22 ianuarie a.c., ar fi lovit un alt tânăr, care se deplasa pe o stradă din municipiul Dorohoi și l-ar fi urmărit pe acesta până la locuința sa, creându-i o stare de temere.

Ulterior, în perioada 3-8 martie a.c., același tânăr ar fi amenințat cu acte de violență o persoană, creându-i o stare de temere, ar fi sustras bunuri dintr-un magazin, profitând de neatenția personalului acestuia și ar fi șantajat cu imagini compromițătoare, o tânără, solicitându-i bani pentru a nu le face publice.

Elevul periculos din Botoșani va rămâne repetent din cauza absențelor. Familia se declară depășită de situație

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi în dosarul nr. 144/P/2023 din data de 14.03.2023 şi în consecinţă: În temeiul art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) C.p.p, art. 223 alin. 2 C.p.p. şi art. 226 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatului CERCEL ANDREI, fiul lui Gabriel şi Maria-Iuliana, născut la data de …. 2000 în municipiul Botoşani, judeţul Botoşani, domiciliat în municipiul Dorohoi, strada Dumbrava Roşie nr. 136, judeţul Botoşani, posesor al C.I. …. eliberată de S.P.C.L.E.P. Dorohoi la data de 13.01.2022, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: „răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 274 rap. la art. 193 alin. (1) din Codul penal (p, „lovirea sau alte violenţe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 193 alin. (1) Cod penal, „ameninţarea”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 206 alin. (1) din Codul Penal, „furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. (1) din Codul Penal (persoană vătămată S.C PROFI ROM FOOD S.R.L) şi „şantajul”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 207 alin. (1), (2) şi (3) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.03.2023 ?i până la data de 12.04.2023, inclusiv. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu av. Aivănesei Andrei-Dumitru în sumă de 340 lei conform delega?iei pentru asistenţă judiciară obligatorie nr. 61/14.03.2023, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Boto?ani. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 14.03.2023, ora 12:44.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *