Unul dintre cei mai apreciați profesori de liceu din Botoșani a plecat la Ceruri. „A fost o onoare să vă avem ca profesor!”

Unul dintre cei mai apreciați profesori de liceu din Botoșani a plecat la Ceruri. Este vorba despre profesorul de istorie Constantin Cojocaru, care a predat la Liceul „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni. Cei care l-au cunoscut spun că era un om exigent, dar extrem de inteligent și ținea ca toți elevii săi să nu treacă pe la cursul său fără să rețină cel puțin evenimentele importante din istorie.

Trupul neînsuflețit al fostului cadru didactic a fost depus la Biserica Vovidenia din municipiul Botoșani.

„Nu voi uita niciodată că și datorită LUI, astăzi, sunt profesor. A plecat Domnul meu, la stele, printre strămoși, care sigur îl vor primi cu bine, după ce, atâția ani, a vorbit despre ei, a propăvaduit, practic, printre noi, învățămintele Istoriei. Rămâne marele regret și lacrimile că nu am putut să-i ofer și eu, ceea ce ne-a oferit tuturor… TIMP. Acolo sunteți printre cei despre care ne-ați vorbit, sunteți într-o lume mai bună și vă doresc ca Bunul Dumnezeu să vă dea odihnă veșnică în pace! Asa cum Iorga, vorbea în „Byzance apres Byzance” , despre continuitatea elementelor de cultură și civilizație la noi, românii, să știți că veți trăi veșnic, prin noi. Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule Profesor Constantin Cojocaru!”, a spus un fost elev al lui Constantin Cojocaru, prof. Valentin Aurelian Roman.

„Am fost profil istorie, 4 ani l-am avut profesor. O adevărată enciclopedie omul acesta. Extrem de inteligent.Am terminat de mai bine de 20 de ani liceul orele de istorie, tactica dlui prof. ne au rămas în minte. Era exigent…fapt datorita căruia și azi țin minte data unor evenimente istorice importante. A fost o onoare să vă avem ca profesor! Dzeu sa va odihneasca”, spune o fostă elevă.

„Mulți dintre noi, cei care am avut privilegiul de a-l avea ca și profesor, își vor aduce aminte, unii cu plăcere alții mai puțin, de celebra interjecție,, vin’ la nenea măăă!” și de acea notă „nouă rusesc”!”, spune un alt fost elev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *