Produse și echipamente împotriva COVID-19, ajunse în școli din Botoșani abia la un an după pandemie

Școlile din România au fost dotate, la un an după pandemie, cu tone de dezinfectant, milioane de măști de protecție și alte echipamente, deși, în prezent, nu mai există pericolul unei răspândiri generalizate a virusului.

Guvernul României a alocat finanțările europene, destinate luptei cu pandemia, abia în aprilie 2022, la exact o lună după ce același Guvern anunța ridicarea tuturor restricțiilor.

Astfel, la un an după pandemie, primăriile au făcut achiziții astronomice de dezinfectanți și de alte echipamente necesare pentru oprirea răspândirii virusului.

De exemplu, în Botoșani, 44 de școli au primit tone de dezinfectanți, aparate de purificare și de măsurare a temperaturii, dar și milioane de măști de unică folosință, potrivit Antena 3 CNN

Această licitație s-a finalizat ulterior valului de infectari, astfel încât aceste materiale vor fi folosite de școlile pe care le avem în municipiul Botoșani, respectiv 44 de unități de învățământ care vor fi aprovizionate cu materiale dezinfectante, cu covorașe pentru substanțe dezinfectante, lămpi UV și bariere pentru tot ceea ce înseamnă combaterea acestui virus”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *