Amendaţi pentru că erau prea comozi! Mai mulţi botoşăneani au fost sancţionaţi că lăsau gunoiul la coşurile stradale

Mai mulţi botoşăneani au fost sancţionaţi pentru că erau prea comozi şilăsau gunoiul la coşurile stradale, în loc să îl ducă la containere. Polițiștii locali din Botoşani au desfășurat, în primele zece zile ale acestui an, activități pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care abandonează deșeuri menajere pe domeniul public sau în coșurile stradale și a celor care nu își întrețin corespunzător proprietățile, transformându-le în depozite necontrolate de deșeuri.

În urma unor acţiuni, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 1.800 lei potrivit prevederilor H.C.L. nr. 130/2020, pentru abandonarea deșeurilor menajere la coșurile stradale, pe spațiile verzi, dar și lângă containerele de la platformele special amenajate. Acțiunile au fost desfășurate pe strada Săvenilor, strada Primăverii, strada Vârnav şi strada Prieteniei.

O femeie a fost surprinsă, vineri dimineaţă pe strada Vârnav, nr. 10, în timp ce arunca lângă coșul stradal un sac cu deșeuri menajere. Femeia, Z.D., a declarat poliţiştilor locali că acolo depozitează mereu deșeuri menajere, fără a considera că încalcă prevederile legale. Ea a primit o sancţiune contravențională cu amendă în cuantum de 600 lei.

„În ciuda sancțiunilor aplicate, cetățenii municipiului ignoră prevederile legale, abandonând în continuare deșeuri menajere pe domeniul public, creând un aspect insalubru orașului”, susţine Poliţia Locală.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 130/2020, abandonarea sau depozitarea deșeurilor menajere pe spațiile verzi, în locurile publice și în alte locuri decât cele special amenajate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 400 lei la 1500 lei pentru persoanele fizice, și de la 500 lei la 2500 lei pentru persoanele juridice.

Un tânăr din judeţul Botoşani, bătut pe stradă. Agresorii, reţinuţi de polişţişti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *