FOTO Bărbat căutat pentru furturi de 90.000 de euro, în Franța, prins de polițiștii de frontieră botoșăneni

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, căutat de autorităţile din Franţa pentru săvârşirea de infracțiuni contra proprietăţii, pe teritoriul acestui stat.

În data de 08 martie 2023, în jurul orei 22.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autovehicul înmatriculat în România, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 44 de ani.

„La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare de către autorităţile franceze, la data de 23.02.2023, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea de infracțiuni contra proprietăţii, infracţiuni săvârşite pe teritoriul Franţei”, se menționează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cu privire la comiterea infracţiunilor, bărbatul a fost cercetat de autorităţile franceze deoarece în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015 acesta a organizat multiple furturi de combustibil şi componente auto din garaje şi depozite auto din Franţa, prejudiciul total depăşind 90.000 de euro.

„Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, mai spune sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *