Salarii în Poliție. Câți bani câștigă lunar un polițist, în 2023

Chiar dacă de la jumătatea lunii februarie au primit salarii mai mari, ofițerii de poliție se declară în continuare nemulțumiți. După ce Hotărârea de Guvern ce prevede actualizarea salariului de grad a intrat în vigoare, polițiștii din România au primit salarii mai mari pentru luna ianuarie, salarii care au intrat în conturi la jumătatea lunii februarie.

Este vorba despre o creștere salarială cu sume cuprinse între 180 și 450 de lei, în funcție de grad. Cu toate astea, polițiștii sunt în continuare nemulțumiți. Aceștia sunt de părere că majorarea s-a făcut după ani de plafonări și că aceasta nu acoperă nici măcar rata inflației.

Salariile din Poliție nu sunt atât de mari.

Salariul de grad din Poliție este curpins între 500 și 1.000 de lei. Acesta pornește de la 500 de lei, pentru un soldat, și crește până la 1.000 de lei, pentru un general, amiral sau chestor general de Poliție.

De exemplu, salariul de grad pentru un sergent major sau un agent de poliție este de 625 de lei, un maistru militar principal are un salariu de grad de 725 de lei, iar un salariu de grad pentru un colonel sau un comandor este de 900 de lei.

Salariile de grad sunt completate de sporuri precum salariul de funcție, sporul de pericol deosebit, spor de confidențialitate, spor de misiune permanentă sau compensația de chirie.

Polițiștii afirmă că sunt nemulțumiți și sunt de părere că li se face o nedreptate. Aceștia precizează că primesc decontare de la stat doar 389 de lei pentru chirie, suportând diferența din propriul buzunar, RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *