Femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii sub cinci ani vor avea prioritate la casierii! Ce riscă cei care încalcă acest drept

Femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârste mai mici de cinci ani au prioritate la casieriile unităților comerciale publice și private, potrivit unui proiect legislativ.

Femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la cinci ani au prioritate la casieriile unităților comerciale publice și private, precum și la serviciile oferite de acestea, potrivit unui proiect de lege inițiat de trei parlamentari liberali.

„Femeile însărcinate și/sau persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casieriile unităților comerciale publice și private, precum și la serviciile oferite de acestea, cu excepția cazurilor în care unitățile respective dețin case de marcat speciale pentru categoriile de persoane enunțate”, prevede proiectul de lege.

De asemenea, femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii de până la cinci ani vor avea la dispoziție locuri de parcare speciale, rezervate atât în zona instituțiilor publice, cât și în parcările organizate.

„În spațiile de parcare de pe lângă clădirile instituțiilor publice și ale unităților comerciale publice și private, precum și în spațiile de parcare organizate, vor fi amenajate, rezervate și semnalizate, cel puțin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de două locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de femeile însărcinate și/ sau persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani”, se arată în proiect.

Proiectul prevede și amenzi pentru nerespectarea drepturilor categoriilor menționate, cuantumul sancțiunilor fiind cuprins între 200 și 100.000 de lei, potrivit Antena 3 CNN care citeaza Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *