O femeie din Botoșani realizează mărțișoare unicat cu flori culese de pe câmp. „E un pic de muncă la mărţişoare, nu punem aţa şi gata”

Foto: Agerpres

Un cunoscut meşter popular din Botoşani realizează mărţişoare unicat, folosindu-se, printre altele, de flori pe care le-a cules în vara anului trecut. Georgeta Silion din localitatea Tocileni – comuna Stăuceni, care a devenit cunoscută graţie păpuşilor inspirate din viaţa satului de odinioară, confecţionează mărţişoare din flori, lipite pe suporţi mici de argilă, conţinând mesaje speciale, scrie Agerpres.ro.

Femeia în vârstă de 65 de ani culege florile şi le pune la uscat, iar în februarie se apucă de confecţionat mărţişoare. Fiecare floare beneficiază de un tratament special înainte de a fi transformată în frumosul cadou de 1 sau 8 martie.

„Eu am clienţii mei, care vin de ani de zile. În fiecare an le schimb modelul. Facem mărţişoare cu mesaje pentru profesori, cu mesaje pentru bunică, pentru bunic, pentru soră, pentru naş. Eu notez în carneţel şi face ceea ce cere clientul. Practic, la astea cu flori, când merg eu la târguri, vin oamenii şi se uită şi nu ştiu pe care să îl aleagă”, explică Georgeta Silion.

O altă atracţie o reprezintă mărţişoarele reprezentând păpuşi făcute din materiale textile. Fostă confecţioneră, Georgeta Silion se pricepe foarte bine la cusut, astfel încât din mâinile ei ies cele mai frumoase mărţişoare-păpuşi.

„E un pic de muncă la mărţişoare, nu punem aţa şi gata. Eu cel puţin muncesc la ele. Toate sunt naturale. Unele sunt din flori, altele din argilă, altele din materiale textile pe care eu le fac. Nu e nimic artificial. Sunt unicate toate. Chiar dacă fac zece din acelaşi model, ele nu sunt la fel. Şi scrisul este al meu, diferit pentru fiecare mărţişor în parte”, mărturiseşte Georgeta Silion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *