Angajații din Botoșani se plâng că nu își iau salariile, că nu primesc ore suplimentare sau că sunt agresați de patroni

santier, constructie bloc, stiri, botosani, muncitori constructiiZeci de angajați din Botoșani se plâng la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) că nu își iau salariile, că nu primesc ore suplimentare sau că sunt agresați de patroni. Compartimentului Contracte Colective de Muncă şi Monitorizare Relaţii de Muncă din cadrul ITM a înregistrat, în cursul lunii februarie, nu mai puțin de 37 de sesizări privind condițiile de muncă în firmele din Botoșani.

Nu mai puțin de 13 dintre salariați, din totalul celor 37 care au sesizat ITM, au acuzat faptul că nu le-au fost acordate salariile, în timp ce nouă dintre ei, care au plecat din firme s-au plâns de neeliberarea documentelor pentru încetarea activității.

Alți patru angajați s-au plâns de neacordarea concediului de odihnă, iar patru de concedierea nelegală. De asemenea, trei dintre ei au spus că nu li s-au plătit orele suplimentare.

În trei cazuri, salariații au acuzat că au fost agresați verbal de șefii lor, doi că nu li se respectă programul de lucru, doi că nu au normă de muncă, doi că nu le sunt acordate tichete de masă și doi să li s-au reținut bani din salarii.

În urma acestor sesizări, inspectorii ITM au mers în controale la firmele respective. În șase cazuri au fost sesizate și alte instituții competente să soluționeze problemele respective.

Patroni din Botoșani, prinși cu angajați la negru. Au primit amenzi usturătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *