Cei doi tineri din Botoșani care au distrus o mașină și apoi au intrat în casa unui bărbat și l-au agresat, arestați preventiv. Cine sunt ei!

Cei doi tineri din Botoșani care au distrus o mașină și apoi au intrat în casa unui bărbat și l-au agresat au fost arestați preventiv. Magistrații Judecătoriei Botoșani au emis, marți, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi bărbați, de 34 și, respectiv, 18 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe și furt calificat. Acuzația de furt a fost făcută după ce indivizii au furat din gospodăria bărbatului pe care l-au agresat o furcă.

Petru Arpinte și Constantin Aramă, ambii din comuna Copălău, au fost reținuți, luni, de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, iar judecătorii au dispus arestarea preventivă a acestora în cursul zilei de marți.

Din cercetări, a rezultat faptul că, pe 4 martie, cei doi tineri, folosind obiecte contondente, ar fi distrus elementele caroseriei, precum și geamurile unui autovehicul care era parcat în drumul public, din comuna Copălău, creând persoanei vătămate, un prejudiciu estimat la 20.000 de lei.

Ulterior, aceștia ar fi pătruns fără drept în curtea locuinței altei persoane vătămate, din aceeași localitate și ar fi distrus ușa de acces în locuință,  apoi l-ar fi agresat pe proprietar, provocându-i leziuni fizice care au necesitat îngrijiri medicale.

Cei doi tineri sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe, dar și furt.

Cei doi tineri ar fi furat, în luna decembrie a anului trecut, niște oi de la bărbatul pe care l-au agresat, iar pentru faptul că acesta a depus plângere acum au decis să îl agreseze din nou.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 226 alin. 1 C.proc.pen., admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul penal nr. 973/P/2023. În temeiul art. 226 alin. 2 C.proc.pen., art. 223 alin. (2) C.proc.pen. raportat la art. 202 alin. (1) – (4) lit. e) C.proc.pen., dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 07.03.2023 până la data de 05.04.2023, inclusiv, a inculpatului ARPINTE PETRU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, prev. şi ped. de art.193 al.2 din Codul Penal și furt calificat, prev. şi ped. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 2 lit. b C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi art. 41 alin. 1 din C.Pen. şi a inculpatului ARAMĂ CONSTANTIN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe, prev. și ped.de art. 193 alin. 2 C.Pen., cu aplicarea art.38 alin. 1 C.Pen., ambii aflaţi în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Botoşani. În temeiul art. 230 C.proc.pen., dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor ARPINTE PETRU şi ARAMĂ CONSTANTIN. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de către inculpatul Arpinte Petru, atât prin apărătorul ales cât şi personal, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de către inculpatul Aramă Constantin, atât prin apărătorul desemnat cât şi personal, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Ia act de faptul că asistenţa juridică a inculpatului Arpinte Petru a fost asigurată de avocat ales. În temeiul art. 275 alin. 6 C.proc.pen., onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Aramă Constantin în valoare de 340 lei va fi achitat Baroului Botoşani din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei (av. Simion Andreea). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 07.03.2023, ora 15.05.

One thought on “Cei doi tineri din Botoșani care au distrus o mașină și apoi au intrat în casa unui bărbat și l-au agresat, arestați preventiv. Cine sunt ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *