Elevii de la cinci școli din Botoșani, instruiți de specialiștii Antidrog

În perioada 27 februarie – 2 martie a.c., în cadrul săptămânii dedicate activităților din programul ,,Școala Altfel”, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani au susținut o serie de sesiuni de informare, prevenire și promovare a unui stil de viață sănătos, adresate elevilor și cadrelor didactice din cadrul a cinci unități de învățământ din municipiul Botoșani.

Cu elevii din ciclul gimnazial au fost abordate subiecte referitoare la necesitatea adoptării unor comportamente sănătoase de viaţă: alimentaţie sănătoasă, igienă, mişcare, program adecvat de somn, comportamente preventive, versus comportamente nesănătoase de viaţă: alimentaţie nesănătoasă, sedentarism, comportamente viciate – consumul de tutun, alcool, medicamente fără prescripție. De asemenea, au fost identificate implicaţiile consumului de alcool şi tutun atât asupra persoanei consumatoare, cât și a celor din jur.

Liceenii participanți la activități au dezbătut împreună cu specialiștii antidrog cauzele consumului de substanțe psihoactive în rândul tinerilor și cum pot face față presiunii anturajului atunci când sunt puși în fața unei decizii. S-au discutat aspecte referitoare la dependenţă, toleranță, modalitatea în care se schimbă comportamentul unei persoane consumatoare, efectele fiziologice şi medicale ce decurg dintr-un consum pe termen lung și au fost clarificate aspectele juridice ce țin de regimul drogurilor.

Obiectivele acestor activități au vizat creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare a elevilor cu privire la riscurile la care se expun prin consumul de droguri, înțelegerea diferenței dintre legal și ilegal, identificarea mecanismelor prin care pot face față unor situații de risc la consumul de droguri şi dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *