FOTO! Album cu piese scrise de Ioan Cobâlă, lansat la majorat de o artistă din Botoșani

Un eveniment discografic de excepție a avut loc sâmbătă seară pe scena Casei de Cultură a Tineretului. Una dintre cele mai talentate tinere interprete din Botoșani, Teodora-Ștefana Grumeza, și-a lansat, în ziua în care a împlinit 18 ani, primul său album, „Mărunțica”, în cadrul unui concert de peste trei ore la care și-au dat concursul cei mai importanți soliști de muzică populară din Botoșani.

Au urcat pe scenă: Iustina Irimia-Cenușă, Dan Doboș, Alina Huțu, Petronela Rusu, Elena Mândrescu, Loredana Tomoiagă-Călin, Brîndușa Covalciuc Ciobanu, Constantin Petrescu, Mihai Cotos, dar și mai tinerii soliști Ilinca Grumeza, Codruț Victor Știrbu, Teodor Gireadă, Ana Maria Zvâncă, Denisa Tudoran, Maria Tucan, Roberta Buzurin, Elisabeta Șeremet și Rareș Prisacariu, care a emoționat-o pe Teodora cu poezia pe care a recitat-o.

La acest eveniment i-au fost alături orchestra „Rapsozii Botoșanilor” – „Ioan Cobâlă” și Ansamblul „Sârba cu Năframă”, artiști și profesori care au pregătit-o de-a lungul carierei, inclusiv doamna educatoare Rodica Botez, cea care a descoperit-o și a trimis-o pentru prima data pe scenă.
Alături de Teodora Grumeza a fost și președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, care a ținut s-o felicite din toată inima pe tânăra artistă.

Evenimentul a fost unul încărcat cu energie pozitivă și voie bună, care vine cumva firesc după ani buni de muncă. Două dintre instituțiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean, Orchestra Populară «Rapsozii Botoșanilor» – «Ioan Cobâlă» și Centrul de Creație Botoșani, și-au dat mâna pentru a o susține pe «Mărunțica» Felicitări tuturor! Avem tineri talentați cu care ne mândrim! Și dacă mai spunem că acest spectacol a fost unul caritabil, vă las pe dumneavoastră să apreciați calitatea acestor tineri minunați”, a declarat Doina Federovici.

Albumul „Mărunțica” cuprinde și câteva dintre piesele regretatului maestru Ioan Cobâlă, cel care i-a îndrumat pașii la începutul carierei de artist.

După 13 ani de muzică, a venit vremea să scot un album, chiar dacă poate anumite voci au spus că nu sunt pregătită acum. Eu am zis că este mai bine să procedez cum simt. Materialul discografic cuprinde și o parte dintre ultimele piese compuse de regretatul maestru Ioan Cobâlă. Am rămas așa cu o zestre impresionantă de câteva piese de la el și m-am gândit că este de bun augur, dacă tot se caută acum ce a rămas scris de dumnealui, să scot și eu aceste piese la lumină. De asemenea, dacă tot am fost înzestrată cu darul acesta de a cânta și am avut această binecuvântare că părinții mei au putut cumva să mă susțină pe această cale, mi-am propus să ajut și eu mai departe și am transformat evenimentul într-unul de natură caritabilă”, a spus Teodora Grumeza.

În perioada imediat următoare, albumul „Mărunțica” va apărea în magazinele de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *