Polițiștii au discutat cu elevii unui liceu din Botoșani despre prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice și prin consum de droguri

În perioada 28 februarie – 2 martie, în cadrul „Săptămânii altfel”, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au participat împreună cu elevii din clasele de liceu ale Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” Botoșani la diverse activităţi  de informare pe mai multe teme : prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice, prevenirea victimizării prin consum/trafic de droguri sau prin trafic de persoane, precum şi răspunderea penală a minorilor, informează Inspectoratul de Poliție Județean.

Siguranţa pe internet a fost un subiect dezbătut de poliţişti cu elevii. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Totodată, au fost oferite informaţii pentru sensibilizarea şi conştientizarea  elevilor expuşi riscului de a deveni victime ale consumului sau traficului de droguri, ale traficului de persoane, precum şi cu privire la implicaţiile acestor fenomene infracţionale.

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia, precizează IPJ Botoșani.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *