FOTO & VIDEO Laboratorul de analize medicale de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, redeschis. Autorități și slujbă de sfințire după modernizare

Laboratorul de analize medicale de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani a fost redeschis, vineri, după ce a fost supus unui amplu proces de modernizare.

Evenimentul a fost marcat printr-o slujbă de sfințire, la care a participat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, parlamentari, cadre medicale din unitatea spitalicească.

Potrivit managerului Spitalului Județean, Doina Caba, lucrările de modernizare au început în anul 2021, fondurile fiind alocate de Consiliul Județean. De asemenea, din veniturile proprii ale spitalului a fost achiziționată aparatură medicală.

Era necesară această reabilitare. Am așteptat-o câțiva ani. Conducerea a depus în repetate rânduri proiecte pentru acoperiș. Din cauză că suntem la ultimul nivel, eram primii afectați de intemperiile unui acoepriș care nu mai făcea față. Abia după ce s-a schimbat acoperișul am reușit să facem reabilitarea interiorului. La ora actuală laboratorul respectă standardele necesare. (…) În afară de mobilier care a venit odată cu reabilitarea spațiului, noutatea este un analizor de imunologie. Ne ajută, pentru că este al doilea analizor de imunologie. Noi aveam unul, dar acesta face în plus, are și un modul pentru infecțioase. Cu acesta putem face investigații pentru SARS-CoV-2 , pentru HIV, sifilis și pentru multe alte boli, adică exact la nivelul unui spital județean”, a declarat medicul Codruța Pleșca, șefa Laboratorului de analize medicale.

Potrivit sursei citate, acesta este cel mai mare laborator din județ, iar pe lunile ianuarie și februarie capacitatea laboratorului a crescut cu 50%.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a declarat că alături de conducerea spitalului s-a făcut o prioritizare a lucrărilor de investiții care au fost derulate sau urmează a fi derulate în sistemul sanitar.

Avem o strategie foarte bine definită în ceea ce privește investițiile în spital și nu în ultimul rând de refacere a resursei umane. În acest moment suntem cu un proiect finalizat, acest proiect a fost prevăzut în trei etape. Prima dată s-au efectuat lucrările la șarpantă, care au costat în jur de 300 mii lei, ulterior reabilitarea interioară unde noi am pus încă o sumă de 1,7 milioane lei și din fondurile proprii ale spitalului, peste 100 mii lei, au fost dotările interioare”, a declarat Doina Federovici, care a adăugat că și Maternitatea se poate lăuda cu un laborator modern, la fel și laboratorul Spitalului de Copii și că urmează ca în cel mai scurt timp să se demareze și construcția noului Laborator de microbiologie din curtea Secției Infecțioase.

Pe perioada modernizării, laboratorul a funcționat într-un alt spațiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *