Peste 100 de mașini găsite abandonate în municipiul Botoșani. Polițiștii locali au trecut la ridicarea lor

În municipiul Botoșani au fost identificate 103 de autoturisme abandonate, fiind întocmite actele premergătoare în vederea ridicării acestora de pe domeniul public. Dintre acestea, 66 au fost ridicate de către proprietari, în urma somațiilor primite, iar 31 au fost ridicate în baza dispozițiilor de ridicare înaintate de către conducerea primăriei. Pentru 16 autoturisme au fost emise somații pentru ridicarea acestora. În situația în care proprietarii acestora nu se vor conforma, se vor aplica procedurile legale pentru ca acestea să fie ridicate.

Polițiștii locali au derulat, anul trecut, activități care au vizat circulația auto destinată transportului de persoane, respectiv circulația vehiculelor destinate transportului de mărfuri și bunuri, a căror masă maximă admisă este mai mare de 3,5 tone, pentru achitarea taxei de liberă trecere. În acest context, au fost verificate 141 de societăți, care au fost atenționate să intre în legalitate. Pentru neplata taxei de liberă trecere, au fost sancționate 14 societăți, 8 cu amendă și 6 cu avertisment scris.

“Acțiunile organizate pe timp de noapte privind staționarea autovehiculelor aparținând societăților comerciale/firmelor, s-au soldat cu imobilizarea a 72 de autovehicule. În urma activităților desfășurate în parcările cu plată, au fost imobilizate, prin blocarea roții, 965 de mașini. Totodată, a fost dispusă măsura administrativă de ridicare a 146 de mașini parcate neregulamentar”, a mai precizat Liviu Toma.

FOTO & VIDEO Cinci elevi de la un liceu din Botoșani au fost polițiști pentru o zi. „Cred că voi urma această carieră”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *