Ministrul Agriculturii, despre sistemele de irigații: La Manolesa, Stânca Costești, perimetrele părăsite, distruse s-au pus în valoare și continuăm investițiile în Botoșani

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, la Botoșani, că și în acest an sunt sume alocate de la bugetul de stat pentru irigații. El a vorbit despre faptul că s-au pus în mișcare sisteme uitate, abandonate, cum ar fi cele de la Manoleasa,  Stânca Costești.

„La Manolesa, Stânca Costești, perimetrele părăsite, distruse s-au pus în valoare și continuăm investițiile în Botoșani, iar eu de fiecare dată când vin le verific, urmăresc stadiul de îndeplinire a lor, iar la termenul de punere în funcțiune, ministrul Agriculturii este tot timpul la obiective, să ajung în acel loc adică, în momentul în care un obiectiv de investiții stabilit într-o anume zonă din țară ajunge la termenul de punere în funcțiune, ministrul va fi acolo”, a spus ministrul Agriculturii.

Ministrul susține că se alocă bani și în acest an bani pentru creșterea suprafeței irigabile. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ajuns, joi, la Botoșani. Acesta s-a întâlnit cu primarii și fermierii, din județ, dar și cu oficialitățile județului și parlamentari.

Conferința organizată în cadrul campaniei „Caravana cunoașterii în agricultură”, prin care sunt diseminate informațiile necesare pentru accesarea fondurilor europene, are loc la Hotelul „Rapsodia” din municipiul Botoșani, în Sala „Mihai Eminescu”.

Programul se remarcă prin creșterea ambițiilor legate de bunăstarea animalelor, un grad pronunțat de flexibilitate în stabilirea regulilor de eligibilitate și extinderea sectoarelor pentru care se acordă finanțare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *