Ministerul Dezvoltării alocă bani pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat. O clădire din Botoșani, selectată pentru finanțare

Foto digi24

Primele 50 de proiecte depuse în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanțare – a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Atilla.

Astfel, 19 instituții de învățământ, 13 edificii socio-culturale, 11 blocuri de locuințe, 4 clădiri administrative și 3 unități de sănătate au fost incluse în lista celor care pot primi finanțare odată ce autoritățile locale depun documentele suplimentare necesare. Clădirile sunt din București, Argeș, Botoșani, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Neamț, Prahova, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 738 milioane de lei.

La nivelul județului Botoșani se vor efectua lucrări de consolidare pentru reducerea riscului seismic și lucrări de intervenție pentru creșterea eficienței energetice la  clădirea Protecției Civile din municipiul Botoșani.

În urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentația necesară în vederea încheierii contractelor de finanțare. Odată încheiate aceste contracte, având în vedere că finanțarea este asigurată din bani publici, se va derula procedura de achiziție publică, iar după aceea pot începe lucrările de consolidare”, precizează într-un comunicat Ministerul Dezvoltării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *