Comercianții de flori și mărțișoare din municipiul Botoșani, verificați de polițiștii locali. Au fost date amenzi

Comercianții de flori și mărțișoare din municipiul Botoșani verificați de polițiștii locali. În intervalul 13 – 28 februarie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, au desfășurat misiuni, în diferite zone ale municipiului, pentru prevenirea actelor și faptelor de comerț ilicit.

Cei vizați au fost comercianții de mărțișoare, flori sau alte produse specifice acestor zile, transmite printr-un comunicat Poliția Locaa Botoșani.

”Polițiștii locali au acționat pentru identificarea comercianților care au obținut acord de ocupare a domeniului public, respectarea perimetrului înscris  în acord, verificarea legalității activității desfășurate şi aducerea la cunoștință a obligațiilor ce le revin în ceea ce privește afișarea prețurilor produselor comercializate dar şi verificarea documentelor de proveniență a mărfurilor, identificarea persoanelor care efectuează acte de comerț fără a fi autorizate şi aplicarea măsurilor care se impun”, precizează sursa citată.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale din care 10 cu amendă, în cuantum total de 4.300 lei, pentru
nerespectarea prevederilor HCL nr. 355/2011. Alte 2 sancțiuni, au fost aplicate unor comercianți din Piaţa Centrală, sectorul Flori, care aveau expusă marfa în afara spațiilor amenajate, astfel încât îngreuna traficul pietonal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *