Un fost primar din Botoşani, obligat să achite din banii proprii un prejudiciu creat Primăriei

primarie sigla generic, stiri, botosaniUn fost primar din Botoşani a fost obligat de judecători să achite din banii proprii un prejudiciu creat Primăriei pe care a condus-o. Este vorba de fostul primar al comunei Ştiubieni, Ionel Sebastian Merticariu (PNL), care ar fi cumpărat piatră spartă la un preţ mult mai mare decât preţul pieţei, producând astfel prejudicii bugetului local.

Curtea de Conturi a constatat neregulile în urma unui control pentru anul 2017 şi a solicitat actualului primar din Ştiubieni, Pavel Ștefanache (PSD), recuperarea prejudiciului. Prin urmare, actualul primar a deschis acţiunea în instanţă, la Tribunalul Botoşani.

În primă fază, magistraţii de la Tribunal i-au imputat fostului primar doar suma de 3.910 lei, însă Primăria Ştiubieni a contestat soluţia, iar Curtea de Apel Suceava a decis că suma pe care trebuie să o plătească primarul este de 76.280,51 lei, adică aproximativ 15.000 de euro.

Solutia pe scurt:

Respinge apelul formulat de apelantul pârât Merticariu Ionel Sebastian împotriva sentinţei civile nr. 201/22 februarie 2021 a Tribunalului Botoşani, ca nefondat. Admite apelul formulat de apelanta reclamantă UAT Ştiubeni, jud. Botoşani împotriva sentinţei civile nr. 201/22 februarie 2021 a Tribunalului Botoşani. Schimbă, în parte, hotărârea apelată în sensul că : Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 76.280,51 lei, în loc de 3.910,82 lei. Menţine, în rest, dispoziţiile hotărârii apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 16 februarie 2023.

Un primar din Botoșani plătește peste 40.000 de euro pentru o mașină, însă anunță majorarea impozitelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *